beton cire

Een belangrijk onderdeel bij het uitvoeren van een grote verbouwing of herinrichting van het interieur is het afwerken van de wanden. Deze worden vaak afgewerkt in de stijl van de vloer zodat er een echte huisstijl ontstaat. Er kan ook gekozen worden voor een contrastkleur. Er zijn echter steeds meer innovatieve mogelijkheden op het gebied van wanden afwerken. Vandaag gaan we kijken naar de mogelijkheid om een wand af te werken met beton ciré.

Wat is beton ciré?

Beton ciré is een natuurlijk mineraal materiaal dat traditie en moderne techniek combineert. Het wordt in het Frans ook wel gewassen (of gewaxt) beton genoemd. Het beton ciré dat wij kennen is een uniek product van hoge kwaliteit, samengesteld uit hoogwaardige ingrediënten. Het materiaal is uitstekend geschikt om te gebruiken voor pleisterwerk zoals het afwerken van wanden.

Waarom gebruiken als pleisterwerk

Beton ciré is decoratief en gaat erg lang mee, en zorgt voor een gladde en stijlvolle uitstraling voor binnenmuren. Het is een waterdicht materiaal en zeer gemakkelijk schoon te maken, waardoor het uitermate geschikt is voor badkamer muren. Het materiaal wordt aangebracht op droge oppervlakken die eerst worden geschuurd en vervolgens worden gepolijst. Beton ciré geeft een aantrekkelijke, ambachtelijke afwerking waardoor het een perfect alternatief is voor behang of een geschilderd interieur.

Zelf doen of vakman inschakelen

Als u de wanden wilt laten afwerken met beton ciré, staat u voor de volgende keuze. Gaat u hier zelf mee aan de slag of laat u het klusje over aan een vakman? Het is wel handig om hiervoor enige technische kennis te hebben en te beschikken over de juiste gereedschappen. U kunt de materialen voor beton ciré online kopen of een vakman inschakelen om beton ciré aan te brengen.