Houten vloeren zijn zeer populair. Dat is niet raar want behalve dat ze passen bij elk interieur en elke stijl zijn houten vloeren ook nog eens zeer duurzaam. Wie zijn houten vloer goed onderhoud kan daar namelijk een leven lang plezier van hebben.

Voordelen van houten vloer

De vloer van hout geeft elk interieur een karakteristiek uiterlijk. Bovendien zijn houten vloeren gemaakt om vele jaren mee te gaan waardoor u tegelijkertijd ook een duurzame keuze maakt wanneer u kiest voor echt hout. Houten vloeren zijn tijdloos. Stel dat uw houten vloer na verloop van tijd slijtage gaat vertonen dan kunt u de vloer opschuren en opnieuw in de lak zetten. U kunt er natuurlijk voor kiezen om dezelfde lak te gebruiken, maar wanneer u een andere kleur lak gebruikt krijgt de vloer meteen een totaal nieuwe uitstraling. Wanneer u een eco- vriendelijke houtsoort kiest zoals bijvoorbeeld bamboe is dat ook nog eens voordelig voor het milieu. Bamboe is namelijk elke 5 jaar te oogsten terwijl andere houtsoorten vaak meer dan 70 jaar nodig hebben om weer terug te groeien.

Houten vloeren en vloerverwarming

Waar een houten vloer vroeger nogal eens werd afgewezen omdat deze niet te gebruiken was in combinatie met vloerverwarming, zijn er tegenwoordig al heel wat houtsoorten die hiermee wel prima te combineren zijn. Houtsoorten als afzelia, kambala, eiken en notenhout zijn zelfs uitstekend te combineren met vloerverwarming.

Onderhoud en herstel van houten vloeren

Houten vloeren zijn eenvoudig te onderhouden en indien nodig te herstellen. Onderhouden doet u met een speciaal reinigingsmiddel en een licht vochtige dweil. Daarnaast kunt u de houten vloer uiteraard ook stofzuigen wanner er vuil en stof op ligt. In tegenstelling tot tapijt is een houten vloer geen broedplek voor bacteriën. Het onderhoud van een houten vloer hoeft met de juiste schoonmaakmiddelen niet lastiger te zijn dan een pvc of laminaat vloer. Is er toch schade ontstaan aan uw houten vloer? Dan is deze vaak vrij gemakkelijk weer te herstellen zonder dat u de complete vloer moet uitbreken. Dat is bij een pvc vloer een stuk lastiger. Wanneer u zelf een beetje handig bent is klein herstel aan een houten vloer zelf uit te voeren alhoewel u het natuurlijk ook kunt uitbesteden aan een specialist.

Verschillende houtsoorten

Wie op zoek is naar een echt houten vloer heeft inmiddels een zeer ruime keuze uit verschillende houtsoorten. Elk van die houtsoorten heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen en uitstraling zodat er altijd een passende houten vloer te vinden is voor uw specifieke smaak en budget. Een houten vloer van Martijn de Wit is een uitstekende keuze wanneer u een tijdloze vloer zoek voor in uw woning waarvan u lang plezier wilt hebben.