Veel mensen houden ervan als kamers een lichte uitstraling hebben. Tegelijkertijd heeft niet iedere ruimte de luxe van groten ramen en licht dat naar binnen valt. Hoe kun je dan toch een lichte ruimte creëren op een natuurlijke manier?

Geen zorgen, je hoeft niet in de weer met felle TL-buizen die weinig huiselijke sfeer geven. Met enkele handige trucs kun je de ruimte eenvoudig lichter maken.

1. Gebruik veel wit

Wit is een kleur die simpelweg licht is en licht kan reflecteren. Met witte muren lijkt een kamer dan ook automatisch groter dan hij is, terwijl een kamer met donkere muren weliswaar extra gezellig kan lijken, maar ook kleiner.

Probeer zoveel mogelijk lichte kleuren te gebruiken in je kamer.

2. Spiegels

Spiegels maken een kamer visueel groter, zeker als het een grote spiegel is. Een spiegel kan bijna fungeren als een raam, omdat je een soort illusie creëert van een extra ruimte.

Bovendien kunnen spiegels licht weerkaatsen, waardoor ook dieper in je kamer zonlicht kan komen. Zelfs als je geen goed direct zonlicht krijgt (bijvoorbeeld alleen de eerste meter van de kamer), kun je zo zonlicht verspreiden door je kamer.

 3. Geen dichte meubels

Probeer te kiezen voor meubel waar je doorheen kunt kijken. Denk aan een glazen tafel met losse poten in plaats van een houten, massieven tafel. Op dezelfde manier is het ook goed om te kiezen voor een plant waar je enigszins doorheen kunt kijken, in plaats van een dichtbebladerde plant.

Door zo veel mogelijk open doorkijk te houden, maak je de ruimte niet kleiner en donkerder dan nodig is.