vloer

Ben je van plan om een vloer aan te leggen van keramische tegels? Dan is het belangrijk dat de tegels goed worden geplaatst en onderhouden. Vooral als je graag voor een langere tijd gebruik wil maken van de vloer. Met name voor het plaatsen van keramische tegels zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel geef ik drie handige tips voor het plaatsen en onderhouden van een keramische vloer. 

1 Laat de ondergrond goed drogen 

Er wordt bij het plaatsen van de meeste vloeren een cementlaag aangebracht dat dient als ondergrond. Dit wordt ook wel een chape genoemd. De chapelaag heeft echter een aantal weken de tijd nodig om op te drogen. Vooral als de ruimte nog niet helemaal water- en winddicht is. Toch is het belangrijk om te wachten tot de ondergrond helemaal droog is, omdat er anders een kans aanzienlijke kans is dat de keramische tegels loslaten. 

2 De ondergrond moet helemaal vlak zijn 

Nadat de chape goed is gedroogd, is het tijd om de vloer te leggen. Controleer voordat je de tegels gaat leggen altijd of de ondergrond wel helemaal vlak is. Dit is vrij gemakkelijk te controleren met een paslat of een rechte plank. Wanneer je toch ziet dat er een gedeelte nog niet helemaal vlak is, kun je dit egaliseren. Zodat jouw vloer er perfect uitziet. 

3 Maak de vloer regelmatig schoon 

Het grootste voordeel van een keramische vloer is dat het relatief weinig onderhoud nodig heeft. In principe is het al genoeg om regelmatig stof te zuigen en te dweilen. Met name met een lichte keramische vloer zul je merken dat er amper onderhoud nodig is. Heb je een donkere vloer? Dan zul je toch wat vaker schoon moeten maken, omdat je op donkere kleuren sneller stof en andere vlekken ziet zitten. 

Wil je graag meer weten over keramische vloeren? Twijfel niet en neem een kijkje op www.ceramicavloeren.nl.