Met een waterontharder voorkom je kalkaanslag en doe je veel langer met je huishoudelijke apparatuur. Steeds meer mensen hebben er daarom één in huis. Ideaal toch, als je geen kalkaanslag meer hoeft te verwijderen in je badkamer en daarom minder zeep en schoonmaakmiddel nodig hebt. Bestaande kalkaanslag wordt bovendien door kalkvrij water opgelost en zal dus na een aantal weken verdwijnen. Ontkalkt water is ook nog eens veel vriendelijker voor je huid en haar en komt dus je gezondheid ten goede. Een waterontkalker onttrekt via een ingenieus systeem de kalk aan het water, zodat het 100% kalkvrij wordt.

Kalkvrij water is beter

Water dat veel kalk bevat, laat aanslag achter op verwarmingselementen van je apparatuur. Hierdoor gaat er rendement verloren en doe je minder lang met een apparaat dan de bedoeling is. De aangroeiende kalk zorgt dat je apparaten meer energie verbruiken. Na het installeren van een waterontharder verdwijnt de kalkaanslag van de verwarmingselementen en gaat je energieverbruik omlaag. Kalkvrij water is ook veel beter voor je huid en haar. Kalk heeft namelijk een ontvettend effect op het natuurlijke beschermlaagje van je huid. Hierdoor kan huidirritatie en een trekkerig gevoel ontstaan. Door het gebruik van kalkvrij water zal je huid zachter en beter aanvoelen, evenals je haar.

Voor iedere woning een waterontharder

Wil jij ook je water ontharden? Er zijn waterontharders leverbaar in verschillende capaciteiten en afmetingen. Welke ontharder het beste is voor jouw woning, hangt af van de waterhardheid, het waterverbruik en de ruimte die er beschikbaar is voor het apparaat. De waterontharder werkt door middel van zout. Het apparaat wordt daarom altijd op een goed bereikbare plaats gezet, zodat je er altijd bij kunt komen. Het plaatsen van een waterontharder is de investering meer dan waard, gezien de vele voordelen. De verbruikskosten zijn laag en liggen rond de € 20 op jaarbasis. Voor zo’n luttel bedrag profiteer je van de vele voordelen, die een waterontharder te bieden heeft.

Veilig drinkwater gewaarborgd

Bij het gebruik van een waterontharder hoef je je niet druk te maken over de kwaliteit van het drinkwater. De waterontharder beschikt namelijk over een ontsmettingsmodule, waardoor bacteriën geen kans krijgen om te groeien. Zelfs als het apparaat lang niet gebruikt wordt tijdens een warme periode, zal er regelmatig een automatische ontsmetting plaatsvinden. Zo wordt een legionellabesmetting in de machine uitgesloten. Een waterontharder is daarom veilig in gebruik en heeft veel voordelen voor zowel je woning en je apparatuur als je gezondheid.