Aluminium waterslagen zijn functioneel. Hiermee voorkom je dat water (en vuil) niet direct langs de gevel loopt. Dit voorkomt vieze plekken op de gevel, waardoor de gevels minder vaak gereinigd hoeven te worden. Daarnaast zorgen aluminium waterslagen ook voor een mooie, afgewerkte indruk. Woon je in een pand met aluminium waterslagen? In sommige woningen is het getik van de regen zeer goed te horen. Herkenbaar? Anti-dreunfolie biedt de oplossing! We geven eerst meer informatie over waterslagen, gevolgd door de voordelen van anti-dreunfolie.

Waterslagen

Waterslagen, ook wel raamdorpels genoemd, zijn gevelonderdelen die voorkomen dat regenwater direct op de onderliggende gevel loopt. Waterslagen kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Is het systeem gemaakt van kunststof of metaal? Dan spreken we van waterslagen. Bij gebruik van beton of steenachtige materialen, spreken we over raamdorpels.

Hoe werkt het?

Waterslagen worden onder de onderdorpel van een kozijn aangebracht. Ze steken net iets buiten de gevel. De systemen lopen schuin af. Daardoor kan het water wat van de ramen en de kozijnen afkomt eraf lopen. Hierdoor loopt het vuil dat met het water meekomt niet direct langs de gevelbekleding!

Anti-dreunfolie

Anti-dreunfolie is een zelfklevende folie speciaal ontwikkeld voor het verminderen van trillingen in metaal. Plak de folie onder aluminium waterslagen om het tikkende geluid van regen te verminderen.

Samenstelling folie

De folie is samengesteld uit een plasto-elastische butyl massa met een grote kleefkracht, bekleed met een zwart gelakte alumiumfilm. Door de grote kleefkracht hecht de tape goed op aluminium. Maar ook op staal, glas, behandeld hout en PVC.

De voordelen

Wat zijn de voordelen?

  • De folie is een stuk lichter dan de traditionele producten. Hierdoor wordt winst gemaakt in de hoeveelheid massa voor dezelfde eigenschappen.
  • De folie is meer ecologisch dan bitumen.
  • Minder migratie dan bitumen.
  • De folie hecht goed op de meeste ondergronden.
  • De folie is verenigbaar met de meest gangbare bouwmaterialen.