Tja, een hekwerk, dat kan toch niet moeilijk zijn. Zo denken inderdaad de meeste mensen, maar dat kan voor heel wat problemen zorgen. Om je voor dergelijke problemen te behoeden geven we hier alvast een paar van de meest gemaakte fouten weg, zodat deze fouten in ieder geval kan voorkomen.

Meten is weten

Ja, het klinkt nogal dom, maar het is werkelijk ongelofelijk hoeveel fouten er gemaakt worden bij het opmeten van de afmetingen die nodig zijn voor het hekwerk. Vaak komt het voor dat mensen te ruim meten. Dit is opzich niet heel erg, afgezien dat het wat vervelend voor jezelf is, immers heb jij nu een veel te duur hekwerk.

Veruit het meest komt het echter voor dat men veel te weinig aanmeet, waardoor je met een te klein hekwerk komt te zitten. Op die manier kun je je hekwerk nog niet afmaken, en moet je wachten tot een extra levering. Dit wil je natuurlijk absoluut voorkomen. Daarom is het motto ‘meten is weten’ erg gepast. Zorg dus dat je goed meet!

Weet wat je zoekt

Een hekwerk klinkt niet zo bijzonder, en waarschijnlijk denk je er dan ook niet zo veel van. Maar dit is niet geheel geoorloofd. Er zijn namelijk erg veel verschillende soorten hekwerken, getuige de website van MT hekwerken, en welke jij nodig hebt hangt erg af van je persoonlijke voorkeuren en de functies die het hek moet hebben.

Ten eerste is het belangrijk te weten dat een hekwerk niet per se hetzelfde als een afscheiding. De laatste, bijvoorbeeld een schutting, is er vooral om wat meer privacy te creëren, terwijl een hekwerk, zoals een dubbelstaafmat hekwerk, is er eerder voor een afscheiding of om bijvoorbeeld de hond binnen de tuin te houden.

Zo zie je maar dat er niet één soort hek is dat alles kan. Weet dus van te voren goed wat je zoekt.