Het is zover, je begint aan die grote klus om de keuken of badkamer op te knappen. Met je vrienden, familie of zelfs een team maak je er een plaatje van. Je maakt gebruik van beton ciré wat de look helemaal afmaakt.

Wanneer eindelijk die keuken of andere kamer af is, wil je deze zo lang mogelijk mooi houden. Beton ciré prijzen liggen wellicht niet achterlijk hoog, maar het is wel zo fijn als het lang meegaat. Daarom lees je hier meer over het onderhoud van beton ciré.

Pas op voor opvliegers

Ondanks dat beton ciré erg goed bestand is tegen alle temperaturen en zelfs brand buiten de deur zou houden, is het wel gevoelig voor opvliegers. Denk hierbij aan het te snel wisselen van heet en koud. Plaats bijvoorbeeld niet direct een bloedhete ovenschaal op jouw betonnen keuken. Dat kan namelijk verkleuringen of scheuren veroorzaken, iets waar je natuurlijk niet op zit te wachten.

Schoonmakers en chefs opgelet

Er zijn een aantal mensen die thuis alles het liefst iedere dag helemaal schoon hebben. Pas bij beton op dat je geen heftige schoonmaakmiddelen gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan azijn en antikalk-middelen. Daarnaast zullen ook de chefs in huis even op moeten letten. Beton heeft ook een hekel aan citroensap, sinaasappelsap en wijn. Bij kinderen moet er ook even opgepast worden met koolzuurhoudende dranken, even voorzichtig inschenken.

Verzorg de betonnen ondergrond zo goed mogelijk

En wat vindt beton ciré dan wel fijn? Dagelijkse reiniging van gewoon lauw water, eventueel met een schoonmaakmiddel van neutrale PH waarde. Het afnemen van beton kan je het best gewoon een doekje gebruiken en geen schuurspons of iets dergelijks. Op deze manier houd je het beton mooi en zo vallen de beton ciré prijzen al helemaal voordelig uit.