Veel mensen ervaren een dag in een tuincentrum als een dagje uit. Zowel kinderen als volwassen kunnen uren doorbrengen in een tuincentrum zonder verveeld te raken. Dit komt omdat er zoveel te zien is. Kinderen kijken hun ogen uit en zijn gefascineerd door alle planten en spullen die ze niet kennen. Ook voor volwassenen is het erg interessant en een dagje naar het tuincentrum biedt nieuwe inspiratie voor het inrichten van je eigen huis en tuin. Winkelen voor plezier is een steeds populairder wordende vrijetijdsbesteding. En eerlijk is eerlijk we houden er allemaal van om ons huis op te knappen of op te fleuren. Bakker Buitenleven is een perfect dagje uit naar een tuincentrum in Heemskerk

Inspiratie opdoen in een tuincentrum

Als je opzoek bent naar inspiratie voor je tuin is een tuincentrum een logische plek om een kijkje te nemen. Tuincentra focussen zich op de verkoop van bloemen en planten en dit geeft je de kans om er veel in het echt te bekijken en zo krijg je een goed beeld van wat er bij je past. Ook is het een goede gelegenheid om te kijken welke bloemen en planten er goed samengaan. Naast bloemen en planten hebben tuincentra ook vele soorten tuinsets en tuinmeubelen. Ook hiervoor geldt dat je ze het beste in het echt kan bekijken voor je tot een aankoop over gaat. Ook hebben tuincentra vaak verschillende combinaties opgesteld van planten en meubelen die goed matchen, hier kun je ook goed inspiratie opdoen voor thuis. 

Funshoppen in het tuincentrum

Steeds meer mensen gaan shoppen voor hun plezier. Maar liefst 81 procent van de Nederlanders gaat wel eens winkelen zonder dat ze iets nodig hebben. Ook bij tuincentra komen steeds meer mensen winkelen voor hun plezier. De reden dat mensen wel naar een tuincentrum gaan voor hun plezier maar niet de supermarkt is het gebrek aan urgentie. Het is per definitie leuker om spullen te kopen omdat je het leuk vindt dan spullen kopen die je echt nodig hebt. Een andere reden waarom winkelen in een tuincentrum leuk is dat je dingen koopt die je leuk vindt. Je hebt ze niet altijd nodig, maar je leven wordt er wel iets leuker van.