Overal in elk land waar je op vakantie gaat, zijn er wel palmen om je heen. Zo zijn ze te vinden op het strand, maar ook steeds meer in tuinen van hotels, resorts of van een appartementencomplex. Vaak kunnen palmen dan ook alleen in landen leven waar het minimaal 20 graden Celsius is omdat ze kortweg gewoon hoge temperaturen nodig hebben. Hierdoor is het eigenlijk niet mogelijk om palmen in je eigen tuin neer te zetten, ook al hou je van een tropische uitstraling in of rondom je huis. Toch heeft Easyplants hier een oplossing voor.

Tropische planten

Palmen zijn tropische planten en daarom kunnen ze niet goed tegen harde wind, vorst of veel vocht. Toch is het ondanks dat het een boom is die een warm klimaat nodig heeft, daarom is het eigenlijk van belang dat je de palm op een beschutte plek zet of ergens waar veel zon komt. Toch mogelijk om er ook eentje in Nederland te hebben. Als het winter wordt, moet je ze alleen goed beschermen tegen de kou. Dit kun je op verschillende manieren doen; je kunt de wortels beschermen door er wat overheen te leggen, de bladeren kun je bij elkaar binden met een lichtsnoer omdat dit warmte afgeeft en dus goed is voor de plant, en als laatste kun je wanneer het echt koud begint te worden, een fleecedeken om de palm heen wikkelen.

Kunstpalmen

Wil je toch een palm in huis of in je tuin omdat je graag een tropische uitstraling wil, of omdat je het gewoon mooi vind? Neem dan simpelweg een gewoon kunstpalm. Echte palmen, waarin het niet uitmaakt waar je ze neerzet, gaan in Nederland vaak dood omdat het hier toch te koud is voor deze bomen. Als je genoeg tijd hebt om voor een palm te zorgen en het te onderhouden, kun je een echte palm nemen. Maar als je besluit er eentje neer te zetten op je kantoor of thuis in je woonkamer voor de sier en niet zoveel tijd hebt om het te onderhouden, is dus een kunstpalm daarvoor de juiste oplossing. Op het eerste gezicht zien de kunstpalmen van Easyplants er niet eens uit als een kunstpalm, maar gewoon als een echte.