Je hebt een tuin en wil deze graag mooi houden, maar er ook niet teveel tijd aan kwijt zijn. Hoe pak je dat aan? Er zijn gelukkig verschillende plantensoorten die vrij eenvoudig in het onderhoud zijn, maar tegelijkertijd ook hartstikke mooi.

IndoVilla.nl geeft je vijf mogelijkheden voor planten die je zonder er al teveel omkijken naar te hebben in je tuin kunt plaatsen.

1. Tuingeranium

De Tuingeranium, ook wel bekend als Ooievaarsbek, is een bekende en eenvoudige plant voor de gemiddelde tuin. De geranium bestaat in diverse kleuren en zowel compact als groot, wat je een hoop keuze biedt.

De Tuingeranium is sterk en bloeit lang. Groeit hij iets te wild, dan kun je hem zonder problemen ver snoeien. De plant groeit makkelijk terug.

2. Persicaria

De Persicaria is een opvallende planten soort, vanwege de langgerekte bloemen die de plant heeft. De Persicaria is een vrij lage plant, die mooi past aan de voorkant van een bloemperkje.

De plant bloeit tussen ongeveer juni/juli en oktober, dus je kunt er de hele zomer van genieten. Je kunt de plant in de zon zetten of halve schaduw, dit maakt weinig uit voor het succes van de bloem.

3. Sedum

Sedum

De Sedum is een opvallende plantenfamilie die gekenmerkt wordt door grote bolvormige bloemen in verschillende kleuren, waaronder wit en roze.

In de volksmond wordt Sedum ook vaak simpel Vetkruid genoemd. De planten die toebehoren aan de Sedum-familie komen op het gehele noordelijk halfrond voor, wat direct aangeeft hoe makkelijk deze plant groeit.

4. Lavendel

Het ruikt fris, trekt veel hardwerkende bijen aan die je andere planten bevruchten en groeit makkelijk: lavendel. Lavendel is een veilige keuze voor je tuin, omdat de plant erg makkelijk groeit.

Om een mooie kleur te behouden is het goed om de plant bij het planten wat extra voeding te geven, maar in principe heb je geen omkijken naar lavendel.

5. Rhododendron

De Rhododendron is een omvangrijke plantenfamilie van erg kleurrijke bloemen die je in een pot of in de bodem kunt planten in je tuin. Het is een vaste plant die lang bloeit en makkelijk is in het onderhoud.

Je kunt de Rhododendron in diverse kleuren krijgen, om hem mooi te laten matchen met de rest van je tuin. Hoewel snoeien niet nodig is, is het handig om de bloemen na de bloei te snoeien. Zo krijg je ook het volgende jaar een prachtige bloei.