De slaapkamer is voor de meeste mensen een belangrijke ruimte. Het is de plek waar je tot rust komt en in het geval van veel mensen ook nog nét die ene extra Netflix-aflevering door laat spelen.

Helaas heeft niet iedereen het geluk van een master bedroom, maar dat wil niet zeggen dat je niet een knusse, gezellige slaapkamer kunt creëren. Met deze drie tips van IndoVilla.nl zorg je ervoor dat je het meeste haalt uit een kleine slaapkamer.

1. De hoogte in

Plankjes, plankjes en nog meer plankjes! Met mooie planken kan je veel spullen kwijt in de hoogte, zodat je niet zoveel kastruimte nodig hebt of een hoop spullen op tafels laat opstapelen.

Wil je stijlvolle planken, kies dan bijvoorbeeld voor vrij dikke, robuuste planken zonder zichtbare steunen. Plaats ook een mooi plantje op de plankjes, wel zo gezellig!

2. Lichte kleuren en spiegels

Met lichte kleuren en spiegels laat je een ruimte al snel groter lijken dan hij daadwerkelijk is. Hoewel veel mensen een iets donkerdere kleur prefereren in een slaapkamer, kun je hier meestal een prima middenweg in vinden door bijvoorbeeld één of twee muren lichter te maken.

Ook spiegels helpen bij het groter laten lijken van je kamer. Niet alleen reflecteren ze licht dat binnenvalt, ook creëer je een soort optische illusie van extra ruimte en krijg je minder snel een klein, bijna claustrofobisch gevoel in je slaapkamer.

Wil je op een creatieve manier lichte kleuren inzetten, dan kun je ook een muurschildering overwegen. Zo breng je een extra dimensie in je slaapkamer. Ook voor kleine muren is een muurschildering geschikt.

3. Kratten onder het bed

De meeste bedden hebben ruimte eronder die niet gebruikt wordt. Koop kratten die je onder het bed kunt schuiven en waarin je spullen kunt bewaren.

Bij de meeste woonwinkels zijn diverse formaten van kratten beschikbaar. Ook als je een bed hebt dat vrij laag bij de grond zit, is het meestal nog mogelijk om geschikte kratten te vinden.

Een alternatief is een hoogslaper, waarbij je zelfs zitruimte kunt creëren onder het bed. Wel is het goed om dit alleen te doen in een slaapkamer met een hoog plafond, omdat je anders wel erg dicht bij het plafond ligt in je bed.