Je huis kan wel een opknapbeurt gebruiken, maar zelf ben je niet zo handig. Wat kan je eraan doen? Misschien is er in je familie of vriendenkring wel iemand die je een handje kan komen helpen om al die klusjes te klaren. De vraag is alleen of het wel professioneel aangepakt kan worden als je een bekende inschakelt.

Het beste is om een ervaren vakman erbij te halen, die alle reparaties in huis kan fiksen. Een klusjesman moet alles kunnen repareren , bijvoorbeeld; een lekkende kraan, behangen, schilderen en het maken van een kapot stopcontact. Maar hoe vind je een doorgewinterde en vooral betrouwbare klusjesman tegenwoordig?

De juiste klusjesman vind je op deze manier

Maak eerst een lijst van alle kluswerkzaamheden die er in huis moet worden gedaan. Aan de hand van deze lijst kun je besluiten of je alle klusjes in een keer of in fases wilt laten uitvoeren.

Verder kun je in je kennissenkring vragen naar hun ervaringen met erkende klusbedrijven of klusjesmensen die hun vak verstaan. Zoek zelf ook verder en kijk naar alle punten waaraan de vakman/vrouw moet voldoen. Een goede klusjesman vindt je door te kijken naar:

  • Websites van klusbedrijven, waarin je alle reviews kunt lezen en offertes met garantievoorwaarden. Erkende bedrijven hebben de juiste tools en voldoen aan alle richtlijnen
  • Een erkend bedrijf is aangesloten bij een branchevereniging of heeft een BouwGarant keurmerk
  • Wees kritisch en stel vragen
  • Kijk of er geen klachten over de klusjesman zijn of het bedrijf
  • Check alle referenties en vraag er naar
  • Vergelijk alle prijsverhoudingen
  • Vraag om de juiste certificaten, zoals bijvoorbeeld VCA

Loop met de klusjesman een rondje door het huis

Samen met de klusjesman loop je het lijstje af en hij/zij kan je verdere advies en tips geven.

Maak duidelijke afspraken over de prijs en hoe lang de klus(sen) gaan duren, of hoeveel tijd een bepaalde klus in beslag neemt. Bespreek een vast tarief per uur, per klus of het totaalpakket.