Als op kantoor veel mensen gebruik maken van het toilet of een eventuele douche, dan is de kans op verstopping vele malen groter dan bij een huishouden. Doordat er meer gebruik van wordt gemaakt maar ook doordat niet iedereen goed oplet met wat er door de leidingen wordt gespoeld.

Hoe kun je een verstopping voorkomen, en als je al te laat bent wie bel je dan? Ontstoppingsbedrijf Zwolle is een betrouwbare ontstoppingsdienst.

Verstopping voorkomen

Het voorkomen van een verstopping kan een behoorlijke uitdaging zijn, zeker wanneer de leidingen door veel mensen gebruikt worden.

Het is goed om bijvoorbeeld een briefje of plaatje bij het toilet op te plakken wat duidelijk maakt dat niet alles in het toilet thuis hoort.

Zorg daarnaast voor prullenbakken op de toiletten, zodat er ook de mogelijkheid is om dingen weg te gooien.

Daarnaast is het goed om jaarlijks een inspectie te laten doen, hierbij wordt er gecontroleerd op beginnende verstoppingen, defecten en kunnen de leidingen schoon gespoeld worden. Zeker bij een openbaar toilet is dit aan te raden, anders is de kans op verstopping erg groot.

Verstopping verhelpen

Als de leidingen toch verstopt raken, kun je zelf vanalles proberen, maar vaak met weinig resultaat. De nadelen van zelf ontstoppen zijn dat het vaak maar deels werkt en in sommige gevallen schade aan de leidingen veroorzaakt.

De snelste en meest veilige oplossing is om je lokale ontstopper in Zwolle in te schakelen. Hij staat vaak dezelfde dag nog bij je op de stoep. Na een inspectie kan de ontstopping beginnen, na de inspectie weet de vakman waar de verstopping zit, dat maakt dat hij precies weet waar hij moet zijn.

Met de ontstoppingsveer en hogedrukspuit gaat hij aan de slag, vaak heeft hij met deze twee middelen de verstopping binnen een uur verholpen. Mocht je nog geen inspecties uit laten voeren, kun je bij een verstopping ook een servicecontract afsluiten met de vakman.

Je spreekt dan af dat hij voor een vast bedrag regelmatig een inspectie uitvoert, het is een soort abonnement. Door dit te laten doen verklein je de kans op een verstopping aanzienlijk.

Voorlichting

De meeste mensen beseffen niet dat de leidingen behoorlijk wat te verduren krijgen, zeker wanneer er dagelijks veel mensen gebruik van maken. Daarom is het goed om voor je personeel een ochtend aan te bieden met een voorlichting.

Dit hoeft geen zware kost te zijn, maar op een luchtige manier kennis laten maken met de leidingen. Dit kun je makkelijk combineren met een andere bijeenkomst of vergadering.

De meeste mensen denken pas na over een verstopping als er zich een voordoet, om dit te voorkomen is het goed om mensen bewust te maken wat ze dagelijks doen.