Ook werkkamers moeten schoon gemaakt worden. Dit vergt soms wel om een andere aanpak dan bij je thuis. Zo is het belangrijk dat je soms beschermende schoenen aanhebt zoals diadora werkschoenen. Wat zijn nou de tips om het hygiënisch te houden op de werkvloer. Het is namelijk bewezen dan een toetsenbord soms viezer kan zijn dan een toiletbril. En dat raak je de hele dag aan! Best vies he?

Handen wassen

Was altijd je handen. Ben je naar de wc geweest? Was even je handen want je raakt daarna ook spullen aan van een ander. Je kan zo namelijk verschillende bacteriën verspreiden en dit voorkom je door gewoon eventjes je handen te wassen.

Schoonmaken

Laat iedereen regenmatig zijn bureau opruimen of huur daar een professional voor in. Zo is het een aanrader om aan het eind van elke dag even je bureau af te nemen met desinfecterende schoonmaakdoekjes. Een goed merk van zowel schoonmaakdoekjes als andere schoonmaakmiddelen is sealed air diversey. Zelf gebruik ik dit zowel thuis als op de werkvloer en het is zeker en aanrader.

Daarnaast kan je ook regelmatig gebruik maken van antibacteriële handgel. Als je bijvoorbeeld veel mensen de hand moet schudden is dit ook zeker een aanrader. Zo vermijd je alle bacteriën.

Eten

Het laatste wat ik mee kan geven is, eet niet achter je bureau. Tijdens het eten, verliest je eten heel veel kruimels. Je denkt dat dit geen kwaad kan maar deze zitten vol met bacteriën. Door te eten achter je bureau liggen deze zo in je toetsenbord. De meeste mensen maken deze niet dagelijks schoon dus dan blijven die bacteriën er wel een tijdje inzitten.

Verder is het aan te raden on je kantoor wekelijks schoon te maken of te laten maken. Of dit kantoor nou thuis is of in een bedrijfspand, je wilt toch dat je werkplek schoon blijft?