Als je er ooit over hebt nagedacht om een rolluik te kopen is het verstandig om te kijken welke functies een rolluik allemaal heeft of welke functies jij belangrijk vindt als je bij Zonweringgarant een offerte voor een rolluik aan wil vragen.

Zonwerend

Een rolluik is zonwerend. Omdat een rolluik aan de buitenkant van de woning wordt gemonteerd en het raam afsluit is er eigenlijk geen betere zonwering te bedenken. Je houdt de warmte buiten je woning waardoor het binnen koel blijft. Omdat het klimaat verandert en de zomers steeds warmer lijken te worden is dit misschien wel de reden om een rolluik te kopen bij Zonweringgarant. Want hoe fijn is het niet als de temperatuur in je woning lager blijft dan zonder rolluik waardoor je ’s nachts beter kan uitrusten en hierdoor frisser uit je bed stapt? Een rolluik kopen is een is een goede aanvulling voor het interieur van je woning. Het geeft een mooie uitstraling.

Inbraakwerend

Een rolluik voor je raam zorgt ervoor dat inbrekers niet meer zo eenvoudig binnen kunnen komen. Je raam, wat toch vaak de ongeoorloofde ingang verschaft, is afgesloten door het rolluik wat je niet met bijvoorbeeld een steen kan ingooien of met een glassnijder kan openen. Niet voor niets zie je bij de meeste juweliers ook een rolluik voor de ramen en de deur dichtgaan als de winkel gesloten is. En ook als je verzekert bent tegen inbraak, is het idee dat iemand zomaar jouw eigendom binnen is geweest vaak een reden om over een rolluik na te denken.

Verduisterend

Je herkent het vast wel. Je wil een keer op tijd naar bed maar de straatlantaarn of het licht van de buren schijnt vervelend door je raam naar binnen waardoor het toch niet zo donker is als je eigenlijk zou willen voor een goede nachtrust. Als je erover nadenkt om een rolluik te kopen bij Zonweringgarant weet je dat het rolluik ervoor zorgt dat het ook echt donker is in je slaapkamer. Een rolluik sluit perfect aan op je raam waardoor er (bijna) geen licht meer binnenkomt, wat ook erg prettig is als je door je werk misschien wel overdag moet slapen.

Geluidwerend

Een rolluik houdt het geluid van buiten de woning tegen. Je hebt minder last van het verkeer wat je anders hoort, de trein in de verte of het vliegtuig wat in de lucht over je huis vliegt. Ook hier geldt het geluid als het ware door een extra laag heen moet komen om binnen in je woning te komen. Een goed rolluik helpt daarom ook mee om de rust en stilte te creëren die je graag wilt als je bijvoorbeeld in je kamer televisie zit te kijken. Een reden meer om een keer de collectie van rolluiken te bekijken bij Zonweringgarant.

Privacy

De laatste functie wat een rolluik heeft is dat het jouw privacy beschermt. Als je niet wil dan iedereen die langsloopt ook kan zien wat je aan het doen bent is deze functie misschien wel het meest voor de hand liggend. Het was niet voor niets dat oude huizen vroeger al luiken hadden die men dicht kon doen om zo de privacy te bevorderen. De kennis van de functie van de luiken zijn nu allemaal in een rolluik terug te vinden. Een goede reden om te kijken of het past bij jouw situatie.