Ben je eigenaar van een appartement in een appartementencomplex, dan ben je waarschijnlijk ook lid van de vereniging van eigenaren, beter bekend als VVE. Deze vereniging is onder meer verantwoordelijk voor het onderhoud van het pand, het regelen van financiële zaken van het complex en het behartigen van collectieve belangen van de woningeigenaren.

Omdat dit vaak veel werk behelst, kiezen de meeste VVE’s ervoor om het beheer uit te besteden. Het uitbesteden van het VVE beheer heeft diverse voordelen. Indovilla.nl zet de drie belangrijkste voordelen op een rijtje.

1. Administratief beheer: tijdrovend en complex

Het bijhouden van de administratie van een VVE is essentieel, maar ook bijzonder tijdrovend. Met een goede administratie zie je niets over het hoofd en kan er op tijd worden ingegrepen bij punten of (financiële) problemen.

Voor leden van de VVE kan het lastig zijn om dit voldoende te doen. Door VVE beheer uit te besteden, kan een professionele partij de administratie op de juiste manier bijhouden.

Dat scheelt niet alleen veel tijd, maar betekent ook dat je er zeker van bent dat de administratie op de wettelijk juiste manier wordt bijgehouden.

2. Minder strubbelingen met extern bestuur

Voor een goed functioneren van de VVE, is het belangrijk dat er goed leiderschap is en de eigenaren tevreden worden gehouden. Dat kan lastig zijn, omdat er collectieve belangen zijn, maar ook individuele belangen en verschillende meningen.

De ervaring leert dat met extern bestuur dit vaak beter verloopt. Zo kan de schijn van partijdigheid voorkomen worden en haal je bovendien professionals in huis die veel ervaring hebben met het besturen van een VVE.

3. Zorgen weg, tijd over

Het belangrijkste voordeel is een meer algemeen voordeel: je houdt tijd over en haalt zorgen weg door het VVE beheer uit te besteden. Niet langer moet je werken met verschillende eigenaren met beperkte tijd en expertise.

De tijd blijft over voor kleinere zaken. Eigenaren kunnen zich richten op hun eigen appartement en hebben meer vrije tijd over.

De professionaliteit van een externe beheerder zorgt er bovendien voor dat je minder zorgen hebt over een goed beheer: ervaren krachten met expertise leiden de VVE naar behoren.

Bron: https://www.247vvebeheer.nl/