Het eerste wat je nodig zal hebben tijdens een verhuizing zijn natuurlijk verhuisdozen. Verder is het ook belangrijk om een aantal rollen goede tape aan te schaffen, voldoende pennen bij de hand te hebben en labels om op te schrijven wat er in de dozen zit. Ook bubbelfolie of andere beschermingsmiddelen zijn essentieel. Als je breekbare dingen wilt verhuizen kan een verhuisdeken een handige aanschaf zijn, deze deken is speciaal ontworpen voor verhuizingen en biedt uitstekende bescherming. Het is vaak lastig om de hele verhuizing zelf te doen, een verhuisbedrijf kan helpen met het veilig vervoeren van al je bezittingen. Amsterdam Movers is een verhuisbedrijf in Amsterdam.

Wat moet je verder regelen?

Verhuizen heeft heel wat voeten in de aarde, er zijn allerlei dingen die je moet regelen. Als je vanuit een huurwoning verhuist moet je er natuurlijk aan denken om op tijd de huur op te zeggen om dubbele lasten te voorkomen. Verder moet je een notaris regelen, adreswijzigingen doorgeven aan bedrijven en de overheid en indien van toepassing huurtoeslag aanvragen. Ook is het belangrijk om op tijd contracten voor gas, water en elektriciteit af te sluiten. Tot slot is het verstandig om ruim van te voren een pasje voor de afval container in de buurt aan te vragen, het duurt namelijk vaak erg lang voor je aanvraag verwerkt wordt.

Verhuis tips

Allereerst is het belangrijk om op tijd te beginnen met inpakken. Begin ruim van te voren met het inpakken van een paar dozen elke dag. Ga georganiseerd te werk, pak elke kamer afzonderlijk in en zorg voor de juiste labels op de dozen. Dit helpt je later bij het uitpakken. Ook is het belangrijk om grote items op te meten, zo weet je wat door de deur past. Het is natuurlijk niet altijd mogelijk, maar als je in de gelegenheid bent probeer verhuizen in de zomer te voorkomen. Verhuizen is een stuk zwaarder bij warm weer. Verder is het verstandig om verhuisdozen op de vullen met vulmateriaal, dit voorkomt dat je spullen gaan schuiven en eventueel beschadigt kunnen raken.