Aan deuren besteden we over het algemeen niet zo heel veel aandacht. Sterker nog, vaak komen ze al bij het huis en vervangen we ze alleen als ze bijvoorbeeld kapot zijn of ernstig verkleuren. Daarom zie je in bijna alle huizen ook gewoon simpele, witte deuren. ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ is op het gebied van deuren dus absoluut het motto.

Betekent dat dan ook dat er helemaal geen andere deuren verkrijgbaar zijn? Nee, absoluut niet. Als je je saaie, witte deur een keer wilt vervangen heb je een ruime keuze uit andere soorten deuren. Wellicht één van de beste opties zijn stalen deuren van bijvoorbeeld De Rooy Steeldoors. Maar waarom zou je nu stalen deuren willen aanschaffen? Wat zijn de voordelen van een stalen deur? Hier leggen we het kort uit.

Design is alles

Wellicht de belangrijkste reden voor het aanschaffen van een nieuwe deur is dat je een keer een andere stijl wilt. Met een stalen deur is dit natuurlijk gemakkelijk geregeld. Stalen deuren zien er gewoon erg stoer uit en vormen een echte ‘eyecatcher’ in je huis.

Daarnaast heb je bijvoorbeeld De Rooy Steeldoors ook de keuze uit veel verschillende kleuren. Je hebt dus niet langer alleen maar de keuze uit wit of zwart, maar ook uit bijvoorbeeld brons. Wij geven de persoonlijke voorkeur toch, echter, aan zwarte stalen deuren. Dit doen we omdat zwarte stalen deuren perfect passen bij elk interieur en een erg ruimtelijk gevoel geven.

Licht

Stalen deuren maken veel gebruik van glas. Het staal dient eigenlijk slechts als frame, waarin het glas geplaatst kan worden. Door het vele glas, laat de deur natuurlijk veel licht door. Met een stalen deur kun je dus gemakkelijk veel meer licht in je kamer creëren.

Een bijkomstig voordeel van een stalen deur met veel glas is dat je de kamers beter met elkaar verbindt. Niet langer sluit een deur een ruimte van elkaar af. Je huis is beter verbonden.