Ontdek het gemak van een gietvloer! Dit vloertype is geschikt voor allerlei toepassingen in huis en op het werk. Het mooie van een gietvloer is dat je hem helemaal zelf kunt samenstellen. Allerlei kleuren zijn mogelijk, van een betonlook uitstraling tot felle en sprekende kleuren. Een gietvloer ziet er altijd strak en stijlvol uit en heeft nauwelijks onderhoud nodig. Dankzij de lichte elasticiteit voelt de vloer comfortabel aan, zeker in combinatie met vloerverwarming. Met een gietvloer creëer je eenheid in je woning door de vloer over een hele verdieping door te laten lopen. Je kiest zelf de stijl en de sfeer die je gietvloer moet hebben.

Voor ieder budget een gietvloer

Er zijn allerlei soorten gietvloeren leverbaar. Voor iedere wens en ieder budget is een geschikte vloer te vinden. Zo kun je kiezen voor een betondesign of cementgebonden gietvloer, maar ook een voer van microcement of beton cire is mogelijk. Daarnaast zijn er de coatingvloeren, die dunner zijn, maar toch extreme belasting kunnen verdragen. Of de expoxy-,  troffel- en siergrindvloeren, die ook weer hun eigen mogelijkheden en uitstraling hebben. En wist je dat er zelfs een UV gietvloer leverbaar is, die bestand is tegen UV straling en niet verkleurt? Een gietvloer is naadloos en slijtvast. Daarom kiezen zowel particulieren als bedrijven steeds vaker voor deze gebruiksvriendelijke vloer.

En gietvloer thuis en op het werk

Een gietvloer wordt gelegd door het aanbrengen van verschillende lagen. Hoeveel lagen er nodig zijn, hangt af van de ondergrond en de uitstraling die de vloer moet krijgen. Gietvloeren zijn leverbaar in twee verschillende soorten kunststoffen. Er zijn polyurethaan gietvloeren, die comfortabel, warm en elastisch aanvoelen. Deze vloeren zijn dus ideaal voor in huis. Daarnaast zijn er epoxy gietvloeren, die vooral gebruikt worden in winkels, werkplaatsen en ziekenhuizen. Deze vloer is bestand tegen chemische middelen en is erg geschikt voor industriële toepassingen.

 

Het gemak van een gietvloer

Denk jij erover een gietvloer in je woning of bedrijf te laten aanleggen? Op https://www.gietvloer-gietvloeren.nl vind je een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden. Je krijgt veel informatie, zodat je goed voorbereid een offerte kunt aanvragen. Van een gietvloer kun je jarenlang plezier hebben. Het enige onderhoud dat je vloer nodig heeft, is een stofzuiger en een dweil erover. Eventueel kan de toplaag in geval van schade of slijtage na een aantal jaren worden vervangen. Een gietvloer is vloeistofdicht, zodat gemorste koffie of limonade er niet intrekt. Wel is het verstandig de plek meteen schoon te maken om vlekvorming te voorkomen.