Veel verschillende aspecten hebben invloed op jouw nachtrust. Hierbij kan je denken aan voeding en beweging, het weer, je werk etc. Maar wist je ook dat je matras kan helpen bij een betere nachtrust? Een goed matras is dus zeer belangrijk voor je nachtrust maar ook voor je lichaam natuurlijk. Als je elke ochtend wakker wordt met pijn in je rug of nek, is het eens een goed idee om naar je matras en kussen te kijken. Een goed matras is dus eigenlijk belangrijker dan je denkt.

Soorten matrassen

Er zijn heel veel verschillende soorten matrassen. Zo kan je denken aan harde, zachte, dikke, dunne, met veer of zonder veer matrassen. Deze matrassen zijn er, zo dat ieder een matras kan vinden die bij zijn of haar lichaam en wensen past. Zo is het namelijk dat iemand van 50 kg een ander soort matras nodig heeft dan iemand van 100 kg. Daarbij moet je ook nog kijken hoe jouw gewicht over het matras verdeeld wordt. Je lichaam moet namelijk helemaal ontspannen als je in bed ligt. Dit kan je lichaam alleen doen als het op een comfortabel matras ligt. Als dit niet het geval is, zal je sneller gaan draaien en wakker worden met klachten. Nog iets waar je rekening mee moet houden is je slaaphouding. We weten eigenlijk allemaal dat op onze rug slapen het beste is maar niet iedereen kan dit. Zo heeft iemand die op zijn buik slaapt een steviger matras nodig dan iemand die op zijn rug slaapt.

Hoe vind je het beste matras voor jou?

Als je weet waar je naar opzoek bent en wat jouw lichaam nodig heeft kan je naar een matrasatelier gaan. Een matrasatelier vind je door bijvoorbeeld matrassen Eindhoven op te zoeken. Hierdoor komen alle matrasateliers bij jou in de buurt te voorschijn. Geef daar aan waar je naar op zoek bent en laat ze je helpen. Probeer het matras uit voordat je een keuze maakt. Bij veel winkels heb je de mogelijkheid om het matras 30 dagen lang thuis uit te testen. Als je hierna besluit dat dit toch niet het juiste matras is voor je, kan je deze kosteloos omwisselen.