Een nieuwe keuken kopen kan een flinke euro kosten en daarom ga je ook op zoek naar een betaalbare keuken. Een betaalbare keuken is net zo mooi en kwalitatief goed als duurdere keukens en je kunt dus met een kleiner budget ook jouw droomkeuken samenstellen! Het geld dat je overhoudt kun je goed gebruiken voor andere klussen in en rondom het huis. Of je kunt eindelijk de tv kopen die je al een poosje op jouw verlanglijstje hebt staan. Maar hoe koop je betaalbare keukens en waar moet je op letten? In onze blog vertellen we er meer over.

Bereid jezelf goed voor als je op zoek gaat

Voordat je enthousiast naar een specialist rijdt of een webshop raadpleegt, is het goed om jezelf in te lezen. Op het internet kun je ook heel eenvoudig prijzen vergelijken en je weet precies welke onderdelen het goedkoopst zijn. Als je een beetje handig bent en de keuken zelf wilt monteren, loont het soms om onderdelen bij verschillende aanbieders te bestellen. Zo kunnen aanrechtbladen bij de ene aanbieder goedkoper zijn dan bij de ander terwijl die juist weer een betere prijs biedt op keukenkastjes. Je moet er dan wel goed opletten hoe het zit met de leveringsvoorwaarden en de levertijd.

Betaalbare keukens kopen? Onderhandel eerst met de verkoper!

Onderhandelen is een sport, maar wel belangrijk om een flinke euro te besparen. Zeker in de zoektocht naar betaalbare keukens kan een goede onderhandeling een aardige besparing opleveren. De tip is om nooit het eerste bod te accepteren. De marges op keukens zijn vrij hoog en je weet dat er nog meer ruimte is wanneer de verkoper de eerste offerte overhandigt. Door de stoute schoenen aan te trekken en te onderhandelen kun je de prijs nog meer laten zakken. Zo weet je ook zeker dat je tot een betere deal komt en dat geeft toch een prettig gevoel wanneer je huiswaarts keert. 

Hoe kunnen betaalbare keukens worden aangeboden?

Je vraagt jezelf af waarom de ene keuken duurder is dan de andere terwijl je de verschillen niet ziet. De verschillen zitten vaak dan ook in de details. Zo zijn bijvoorbeeld de keukenkastjes van duurdere keukens van massief hout terwijl deze in betaalbare keukens van spaanplaat en MDF zijn gemaakt. Dat zie je niet, maar je merkt het wel in de portemonnee. Daarnaast zie je ook dat inkopers slim en groots inkopen om de prijzen te drukken. En daar kun je als klant van profiteren. Zeker wanneer je op zoek bent naar betaalbare keukens!

Maak je geen zorgen over de kwaliteit van een betaalbare keuken

Het is een misvatting dat mensen denken dat goedkope en betaalbare keukens kwalitatief minder goed zijn dan duurdere keukens. Een betaalbare keuken is kwalitatief net zo goed en mooi als een duurdere keuken. Je kunt wel flink geld besparen als je voor andere materialen en oplossingen kiest. Je moet jezelf ook afvragen wat je belangrijk vindt en of je bijvoorbeeld bereidt bent om voor een luxueuzer aanrechtblad veel meer geld te betalen. Door slim na te denken en ook de rust te bewaren kun je tot de beste keuze komen. En als je het goed doet houdt je aan het einde van de rit ook nog eens geld over. Benieuwd naar wat je kwijt bent voor een goedkope kwaliteitskeuken? 

Vraag hier een offerte aan.