Bij verhuizen draait het vooral om keuzes maken. Een nieuw huis, wel of niet verbouwen, de inrichting en het verhuizen zelf. Ga je het zelf doen – met hulp van vrienden en familie – of roep je de hulp in van een professionele verhuisbedrijf (Den Haag)?

Wat kost verhuizen?

Het zal vast geen verrassing zijn, maar je budget is misschien wel de belangrijkste factor bij het kiezen van je verhuismethode. De kosten voor het inhuren van een verhuisbedrijf zijn afhankelijk van een aantal factoren: het transport, het aantal kilometers, hoeveel spullen je gaat verhuizen (meubels + dozen), het transport, het moment van de verhuizing (er geldt vaak een weekendtoeslag) en het aantal verhuizers die je komen helpen. Daarnaast kun je ook iemand inhuren om al het inpakwerk voor je te doen. Voor het inhuren van één verhuizer zonder extra’s betaal je voor een gemiddelde verhuizing al snel €400,- tot €575,-. Gemiddeld kost een extra verhuizer €25,- tot €35,- per uur. Het kan uiteindelijk voordeliger zijn om meer verhuizers in te huren, omdat de verhuizing dan sneller gaat. Woon je niet op de begane grond? Het huren van een verhuislift kost +- €65,- per uur. Denk ook aan extra kosten: in een grote stad zul je bijvoorbeeld ook een parkeervergunning aan moeten vragen voor de vrachtwagen en/of lift. Vraag bij verschillende verhuisbedrijven offertes op om zeker te zijn van de beste prijs.

Als je voor de verhuizing maar een klein budget hebt begroot, is het handiger om zelf te verhuizen. Huur een busje of boedelbak, haal bananendozen bij de supermarkt en schakel familie en/of vrienden in en je bent een stuk goedkoper uit.

Hoeft niet stressvol te zijn

Verhuizen doe je niet iedere dag en daarom zit er geen routine in en komt er een hoop uitzoekwerk bij een verhuizing kijken. Zelf je verhuizing regelen geeft vaak een hoop stress. Het begint al met het papierwerk wat erbij komt kijken. Als jij vrolijk met je nieuwe koop-, of huurcontract de deur uit loopt begint al het geregel pas. Denk hierbij aan het regelen van adreswijzigingen, contracten opzeggen, verlengen of nieuwe contracten afsluiten. Je spullen inpakken, nieuwe gordijnen en vloeren uitzoeken en ga zo maar door. Er zullen een hoop keuzes gemaakt moeten worden. Gelukkig vind je op internet een legio aan checklists die je kunnen helpen wat overzicht te krijgen. Want hé verhuizen is ook leuk!

Ben jij een organisatorisch talent, hou je van overzicht en checklists, heb je voldoende familie en vrienden die kunnen (en willen) helpen en ben je fysiek oké, dan is een zelf verhuizen geen probleem iets voor jou! Herken je jezelf helemaal niet in voorgaande, vraag je dan af of er iemand in je omgeving is die je zou kunnen helpen met het maken van keuzes en het creëren van overzicht, ook dan kun je een verhuizing prima zelf regelen. Dolt het je voor de ogen en zie je het helemaal niet zitten, kies dan voor het uitbesteden van je verhuizing aan een erkend verhuisbedrijf. Zij nemen een deel van het werk voor hun rekening. Het inpakken en verhuizen van je spullen wordt met plezier voor je geregeld.