Als je regelmatig op Pinterest kijkt naar interieurfoto’s, gaat het op een gegeven moment kriebelen. Het wordt echt weer tijd om je woon- of slaapkamer een nieuwe boost te geven, maar te veel geld wil je er niet aan uitgeven.

En gelukkig voor jou is low budget je huis pimpen hartstikke goed mogelijk!

Hier vind je leuke tips en inspiratie voor hoe je jouw huis weer helemaal als nieuw laat lijken door slechts kleine dingen aan te passen.

Lijstjes en prints

Als er iets is wat een frisse look aan je huis geeft zijn het lijstjes aan de muur. Kies een wand uit waar de lijstjes mooi zullen passen.

En extra makkelijk: je kunt online mooie prints of foto’s kiezen en die zelf printen of voor een paar cent per foto laten printen. Heb je geen lijsten in huis?

Gebruik washi-tape, leuke tape die in een heleboel leuke prints verkrijgbaar is.

Nieuwe wand

Iets helemaal anders met je woonkamer doen? Wanneer je één wand een andere kleur verft, zal dit gelijk een hele leuke sfeer aan je huis geven.

Kies voor een kleine wand, want hier ben je minder lang mee bezig en je zult ook minder verf nodig hebben. En leuke reacties gegarandeerd!

Nieuwe nachtkastjes

Voor de slaapkamer kun je er voor kiezen om aardappel- of fruitkistjes te gebruiken als nachtkastje. Je kunt ze eventueel verven, maar juist het ruwe van de kistjes geeft een unieke sfeer in je slaapkamer.

De kistjes kun je misschien wel ergens gratis of voor heel weinig op de kop tikken.

Decoratieve raamfolie

Een andere leuke tip is decoratief raamfolie. Raamfolie geeft meteen een hele nieuwe en frisse look aan je huis, zonder dat je er heel veel voor hoeft te betalen.

Raamfolie heb je in verschillende patronen, soorten en maten. Je kunt het zelfs naar eigen idee ontwerpen met bijvoorbeeld leuke figuren of een tekst.

Groen, groen en nog eens groen

Het is bewezen dat planten je gelukkig maken, en waarom zou je je huis er niet mee kunnen pimpen?

Kies voor een aantal kleine plantjes die je hier en daar neerzet of kies een grotere plant. Binnen no-time heb je een frisse sfeer in huis.