De trends op het gebied van interieurstyling veranderen vaak en snel, maar dé trend van het afgelopen decennium is toch echt wel de betonnen vloer. In woningen, winkels en kantoorpanden staat dit type vloer hartstikke mooi en geeft het een moderne uitstraling aan de ruimte.

Naast dat het  hartstikke mooi is, heeft het nog veel meer voordelen. In deze blog wordt er verder ingegaan op waarom jij een vloer van leefbeton zou moeten nemen!

Slijt bijna niet

Een vloer van leefbeton wordt op basis van cement gemaakt en daardoor is het materiaal extra sterk. Hierdoor is de kans op slijtage een heel stuk kleiner. Als je de vloer nog extra zou willen beschermen, zou je ervoor kunnen kiezen om nog een extra beschermlaag over de vloer aan te brengen.

Hierdoor komen er ook veel minder snel krassen op de vloer en is hij watervast! Met een leefbetonnen vloer hoef je je dus geen zorgen te maken over slijtage of vlekken als er een keer een glas om gaat! 

Bruikbaar voor alle ruimtes

Een vloer van leefbeton is geschikt voor alle ruimtes in je huis. Van je woonkamer tot je badkamer, het kan allemaal! Met een leefbetonnen vloer kun je namelijk geen last krijgen van schimmel tussen de voegen, dus ideaal voor de badkamer.

Onder de meeste vloeren van leefbeton kan ook vloerverwarming geplaatst worden. Hartstikke fijn voor tijdens de koude wintermaanden natuurlijk! 

Makkelijkste vloer om schoon te houden

Een vloer van leefbeton is vlak, strak en heeft geen voegen. Hierdoor kan er geen vuil tussen de voegen terecht komen die er daarna weer moeilijk uit te halen is.

Een leefbetonnen vloer is dus super makkelijk in onderhoud, omdat je hem met één dweilbeurt weer spik en span hebt! Daarnaast is het, zoals eerder vermeld, niet heel vatbaar voor vlekken. Dus, wanneer ga jij een vloer van leefbeton aanschaffen?