Het slimmer maken van je huis is een revolutionaire verandering voor jou, je leven en je kosten. Door dit op de juiste manier te doen, kun je je leven vele malen vergemakkelijken. Dat is echter niet het enige. Behalve het vergemakkelijken van je leven, krijg je ook inzicht in je gedragingen, kosten en verbruik. Dit kun je vervolgens inzetten om de onnodige kosten terug te draaien tot een minimum. Waar begin je dan?

Stap 1: Identificeren

Heb je al problemen of struikelblokken in huis? Dan is het makkelijk om dit meteen op te schrijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lichten die te lang aan blijven staan in een bepaalde ruimte omdat de lichtknop onhandig geplaatst is, de verwarming die je dan weer te warm, dan weer te koud zet of dat je in een koud huis aankomt en een kwartier moet wachten voor het warm is.

Stap 2: Onderzoek

Onderzoek wat de mogelijkheden zijn voor je bevindingen, maar kijk ook zeker naar wat je nog niet had overwogen en of daar wat interessants tussen zit voor je, Kijk verder ook naar het aanbod (zoals Somfy), de recensies, de prijzen en dergelijke.

Stap 3: Beslis

Beslis vervolgens welke stappen er genomen gaan worden en welke apparatuur er een goede bijdrage zou kunnen leveren aan je huis. Op dat moment kun je gaan beslissen welke aanbieder je kiest en kun je beginnen met het boodschappenlijstje.Smart home Somfy? Kn

Stap 4: Nog meer onderzoek

Voor je een hele aanhangwagen vol apparatuur aanschaft en mee naar huis neemt, is het raadzaam om jezelf te verdiepen in de werking ervan. Begrijp je dit goed genoeg en weet je wat je moet doen in geval van vragen of problemen? Dan ben je zover. Vanaf het moment dat alles geïnstalleerd is en werkend is, begint het comfort en het besparen van kosten meteen.