Je huis en haard zijn je veel waard, als het goed is. Het zou ontzettend jammer zijn als je die kwijt zou moeten raken door zoiets als de overmacht van een brand. Alhoewel, in hoeverre brand een kwestie is van overmacht, is ook nog maar de vraag. Er zijn namelijk wel degelijk maatregelen die je zelf kan treffen om de kans dat jouw huis in brand vliegt te verkleinen. Vooral als je een schoorsteen hebt is er meer brandgevaar en een extra risicofactor die je in de gaten moet houden. In dat geval kan het een idee zijn om Derks Schoorsteenveger, de schoorsteenveger Tilburg, in de arm te nemen om zo de brandveiligheid van jouw huis en haard te verbeteren.

Brandveiligheid

Een schone haard zorgt er namelijk voor dat je je een stuk veiliger kan voelen in je huis. Een verstopte schoorsteen vergroot namelijk de kans op brand of op een koolmonoxidevergiftiging. Een brand die als gevolg van een verstopte schorsteen ontstaat, ook wel roetbrand genoemd, kan je hele huis verwoesten, en zelfs de huizen eromheen! Daarom is het aan te raden om periodiek een schoorsteenveger in te huren, bij voorkeur ieder jaar. Maar ik hoor het u weer denken: “wat een gedoe allemaal!”. Gelukkig is het juist geen gedoe. Een schoonmaak- en inspectiebeurt zijn binnen een half uurtje gepiept. 

Milieuvriendelijk

Als je op zoek bent naar een schoorsteenveger Tilburg, kun je kiezen voor een van de schoorsteenvegers van Derks Schoorsteenveger. Zij maken namelijk niet alleen je schoorsteen schoon, maar voeren ook meteen een inspectie uit. Deze schone schoorsteen verkleint het brandgevaar en is bovendien milieuvriendelijker. Bovendien wordt niet alleen de schoorsteen zelf, maar ok het rookkanaal schoongemaakt. Zo is jouw openhaard binnen no-time roetvrij, waardoor er minder schadelijke stoffen zullen worden uitgestoten. Dat is fijn voor het milieu én voor je buren.