De keuze voor een bepaalde vloer in je huis is niet de makkelijkste keuze. Een vloer heeft namelijk een grote invloed op de sfeer van je huis. De kleur en de type ondergrond zijn daarin erg belangrijk, maar het is een keuze waar je van te voren goed over na moet denken.

Wat in steeds meer huizen terug te zien is, is een gietvloer. Een gietvloer is tegenwoordig in veel kleuren en soorten te verkrijgen, waardoor jij jouw huis kunt aankleden met een gietvloer die helemaal aan jouw wensen voldoet.

Verschillende kleuren

Waar gietvloeren voorheen nogal een industriële look had, is dat vandaag de dag wel anders.

Gietvloeren zijn namelijk in verschillende kleuren beschikbaar, of zelfs een combinatie van kleuren behoort tot de mogelijkheden. Of het nu om de vloer in een schuur gaat of de vloer in een modern penthouse, het past overal.

Het kan iedere ruimte in huis een zeer moderne look geven. In de keuken, badkamer, huiskamer of elke andere ruimte is een gietvloer tegenwoordig een mogelijkheid.

Beschermende laag

Niet alleen de moderne uitstraling is een groot voordeel van een gietvloer, ook het praktisch gemak is een doorslaggevende factor voor veel mensen om een dergelijke vloer te kiezen.

Door de coatinglaag die een gietvloer specialist kan aanbrengen op de vloer, is de vloer beschermd tegen vuil, intensief gebruik en krassen. Mede hierdoor kan een gietvloer wel 20 tot 30 jaar meegaan, zonder dat je merkt dat de kwaliteit omlaag gaat.

Het aanleggen van een gietvloer is niet iets wat je zelf kan toen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een laminaatvloer. Schakel daarom een vloerenspecialist in die exact weet welke vloer bij jouw wensen past en deze ook kan aanleggen.

Een gietvloer wordt namelijk in verschillende lagen op de ondervloer gegoten en heeft tijd nodig tussen het aanleggen van de verschillende lagen om goed uit te harden. De vakman kan je daar tot in detail over adviseren.