Als je een echte filmliefhebber bent, weet je dat een film veel mooier uitkomt op een echte televisie dan op een computerscherm. Natuurlijk is een film ook op je computer te kijken, maar voor de echte belevenis is een televisie toch beter. Je hebt een groter beeld en over het algemeen veel beter geluid. Het kan echter wel zijn dat je televisie een heleboel ruimte in beslag neemt. Vaak staat een televisie namelijk op een televisiemeubel. Met een cinewall met haard bespaar je niet alleen veel ruimte in je woonkamer, maar creëer je ook nog eens een volwaardige thuisbioscoop. Wil je meer weten over deze cinewalls? Lees dan snel verder, want in deze blog vertellen we je er meer over. 

Benut alle ruimte met een cinewall met haard

Voordat we alle voordelen op een rijtje gaan zetten, zullen we eerst kort bespreken wat een cinewall met haard precies is. Wanneer je televisie ingebouwd is in de muur, spreekt men van een cinewall. Je hoeft de televisie dus niet meer op een meubel te zetten en alle draden te verstoppen. Alle draden en kabels zitten namelijk in de muur, waardoor je een heel strak geheel krijgt. Het is ook mogelijk om er een open haard bij te laten bouwen. Deze open haard zit dan onder de televisie, waardoor er mooi licht op de televisie valt. Ook zorgt het voor heel veel sfeer. Zo kan je dus samen met je partner of kinderen, opgerold in een dekentje, genieten van de mooiste films. 

De mogelijkheden van een cinewall met haard

Er zijn verschillende soorten cinewalls met haard. Als eerste zijn er verschillende manieren om de televisie in de muur te laten monteren. Je kan er voor kiezen om een heel strak ontwerp te laten maken, maar het is ook mogelijk om er een soort kast van te laten maken. Zo kan je bijvoorbeeld boeken of foto’s kwijt naast de televisie. Ook zijn er verschillende soorten open haarden waar je uit kan kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een cinewall met haard die op gas werkt. Dit zorgt voor vuur wat levensecht lijkt, zonder dat je zelf in de weer hoeft met hout. Er bestaan ook cinewalls met elektrische haarden. Waar een gashaard nog wat warmte afgeeft, doet een elektrische haard dat niet. Je wordt met elektrische haarden dus niet beperkt door veiligheids restricties.

De praktische kant van een cinewall

Een cinewall met haard is dus een hele praktische keuze. Je benut de ruimte op een slimme manier en kan zelfs extra opbergruimte creëren. Dit komt doordat er opbergvlakken, planken of zelfs lades ingebouwd kunnen worden. Daarnaast is het ideaal voor mensen die niet zoveel ruimte hebben. Er wordt namelijk geen ruimte van je woonkamer ingenomen door grote televisiemeubels. Verder zijn er enorm veel mogelijkheden om de cinewall met haard zo te ontwerpen dat deze precies bij jou en jouw interieur past. Zo kan je de cinewall heel industrieel maken met stoere materialen, of juist heel minimalistisch en strak.