Misschien is het nodig tijd om jouw ouderwetse rode gordijnen te vervangen voor een nieuwe set. Elk jaar zijn er nieuwe trends, zo ook in 2021. Denk aan Houten jaloezieen van Poweredblinds en velours gordijnen. Het kan lastig zijn om erachter te komen wat voor raamdecoratie bij jouw woning past, wat je mooi vindt en welke gordijnen je uit moet kiezen als er zoveel keuze is. In deze korte blog kun je inspiratie op doen en helpen we je op weg op het gebied van raamdecoratie.

Modieuze gordijnen

Er zijn verscheidene trends op het gebied van gordijnen. De eerste is lange, doorzichtige gordijnen die tot de vloer komen en hangen. Dit soort gordijnen creëert sfeer in een ruimte en is daarom erg geschikt voor grote woonkamers in industriële stijl. Lange gordijnen zijn altijd al in de mode geweest, en dat is in 2021 niet anders. Lange gordijnen zijn tijdloos en daarom een veilige optie voor in je huis. Verder is velours in, omdat ze in warme kleuren komen en mooi glanzen. Ze geven een ruimte een exclusieve en dure uitstraling. Velours gordijnen heb je in verschillende kleuren en maten, dus met velours zit je altijd goed.

Neutrale kleuren

Velours is dus in de mode, maar anno 2021 kun je ook prima kiezen voor gordijnen in een neutrale kleur, zoals gebroken wit of crème. Met rustige kleuren krijg je in een ruimte een klassieke en opgeruimde sfeer. Door raamdecoratie rustig te houden, kun je knallen met je meubels en deze in een fellere kleur kiezen. Denk bijvoorbeeld aan witte gordijnen en een rode sofa. Als je lichte gordijnen hebt, kun je mooie contrasten maken door voor fellere meubels te kiezen. Zorg er wel voor dat je vooraf weet wat voor kleuren bij elkaar passen, zodat je geen onverwacht lelijke kleurcombinaties krijgt als je losgaat met combineren.