Om mee te gaan met de trends van het komende jaar wil je eigenlijk de eerste zijn die de trends al helemaal heeft doorgevoerd in het huis. Maar om te voorspellen wat nu echt weer in gaat zijn kun je kijken naar magazines of woonwinkels. In dit artikel voorspellen wij wat de woontrends voor 2022 gaan worden en hoe jij deze kan toepassen in jouw huis en specifiek de woonkamer.

Landelijke stijl komt terug

Om te voorspellen wat de woontrends gaan worden pakken veel mensen er magazines bij en bekijken welke trends zij zien in de aangeboden meubelen. Zo kun je voor jouw gevoel goed voorspellen welke trend je nu weer gaat volgen.

De eerste trend die je ziet zijn vaak de stijlen die toch weer terug komen of juist nieuw opkomen.

Er is een periode geweest dat veel mensen de trend van een zakelijke, strakke woonkamer aanhielden maar nu, ook gezien de corona tijden, zie je dat de knusse dekentjes, aardetinten en landelijke stijl toch terug gaat komen. Mensen kiezen liever een salontafel van echt hout, dan een glazen salontafel met stalen poten, terwijl dit toch echt ook een trend is geweest.

Natuurproducten en duurzaamheid

De afgelopen jaren is duurzaamheid voor veel mensen een belangrijk onderwerp geworden. Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat wij erg veel consumeren en ook zeker veel weggooien en eigenlijk te weinig doen aan duurzaamheid of oplettendheid rondom consumeren.

Daarom zie je ook dat veel mensen weer meer naar de tweedehands winkel gaan om te shoppen voor hun nieuwe bureau of tv meubel die zij gewoon een tweede kans gaan geven.

Ook natuurproducten zie je steeds kamer. Een lamp met een boomstam als poot, veel planten en veel andere natuurlijke producten zie je steeds vaker in woonkamers verschijnen.

Kwaliteit boven prijs

Omdat steeds meer mensen zich bewust worden van het feit dat er enorm veel geconsumeerd wordt en daarvan een deel toch echt snel weer weggegooid wordt of totaal overbodig is, zie je dat er steeds vaker wordt gekozen voor kwaliteit boven een goedkopere prijs. Mensen vinden het steeds belangrijker dat je in één keer iets van kwaliteit koop in plaats van drie keer hetzelfde product maar voor een lagere prijs. Daarom zie je ook dat mensen steeds meer gaan nadenken over een aankoop en als zij deze doen net even wat meer geld uitgeven aan iets waarvan zij zien dat het betere kwaliteit is dan een zelfde product maar dan voor minder geld maar ook vaak een mindere kwaliteit.

Jouw huiskamer wordt vanzelf een geheel

Naast het volgen van allerlei verschillende trend sis het vooral belangrijk dat jij jouw woonkamer er leuk uit vind zien. Zo kun je experimenteren met verschillende stijlen maar die worden toch vanzelf jouw eigen stijl. Vanzelf komen de stijlen bij elkaar en vormen een geheel.

De mogelijkheid is er om een hele woonkamer in een keer te kopen met daarin een bank, stoel, kasten en kleden in één stijl maar als je van alle stijlen een stukje pakt en dit inricht zoals jij dat mooi vindt wordt het vanzelf een geheel en zul je erg blij zijn met de spullen die in jouw woonkamer staan. Door jouw gekozen items wordt er vanzelf een nieuwe stijl gecreëerd.