Een gietvloer kent vele voordelen, waardoor het op veel vlakken een betere keuze is dan andere vloeren. Hierdoor kun je in veel gevallen beter een gietvloer aanschaffen dan een houten, stenen of tapijtvloer.

In dit blogartikel geven wij een aantal voorbeelden waarin de gietvloer beduidend beter is dan andere vloeren.

Onderhoud en hygiëne van een gietvloer

Een gietvloer is, anders dan een houten of stenen vloer, naadloos. Hierdoor is erg gemakkelijk om de vloer goed te onderhouden. Daarnaast kan je ook erg makkelijk stofzuigen en dweilen.

Bij een houten of stenen vloer is dit veel moeilijker. Dit komt doordat vuil zich kan ophopen in de naden.

Ook bij tapijt is het schoonmaken faliekant moeilijker doordat stof gemakkelijk vastklampt aan de vloer.

Gietvloeren compleet vloeistof dicht

Een ander voordeel van een giervloer, boven een houten, stenen of stoffen vloer, is dat hij compleet waterdicht is.

Hierdoor zullen er, zoals in een tapijtvloer wel het geval is, geen vlekken komen te zitten wanneer er geknoeid wordt met rode wijn. Bij een gietvloer is dit gemakkelijk op te lossen door er een doek overheen te wrijven.

Daarnaast is er ook geen enkele mogelijkheid dat er een lekkage door de vloer heen komt. Dit kan bij een houten of stenen vloer, wanneer er kleine kiertjes achtergebleven zijn, wel het geval zijn.

Gietvloeren ook voor buiten

Ook kun je gietvloeren buiten aanbrengen. Anders dan een tapijtvloer kan een gietvloer ook erg goed tegen slechte weersomstandigheden.

Hierdoor is het een uiterst goede oplossing voor een terras in de tuin, aan de rand van het zwembad of in de garage. Bij het aanleggen van de vloer is het daarom ook financieel aantrekkelijk om het zowel binnen als buiten te leggen.

Bij een gietvloer komt er namelijk een staffelkorting kijken. Dit kan er voor zorgen dat de gemiddelde prijs bijna de helft van het originele kan worden!

Ruim twintig jaar lang moeiteloos de voordelen behouden

Tenslotte is de gietvloer van Van Hollandse Bodem ook de vloer die het langste zijn uiterst goede staat blijft behouden. Ruim twintig jaar lang zal de gietvloer er als nieuw uitzien.

Dit is anders dan bij tapijt, hout of steen. Deze vloeren zullen veel sneller tekenen van slijtage gaan laten zien.

Dit maakt een gietvloer een uitstekende keuze wanneer je een nieuw huis koopt of bouwt, een nieuw kantoorpand aanlegt of een terras of garage aanlegt.