Ben je onlangs verhuisd, dan kan raamdecoratie tijdens het decoreren en meubileren van je woning niet ontbreken. Er komen namelijk verschillende voordelen kijken bij raambekleding. Lees de tekst die je hieronder treft goed door als je wilt weten wat de 5 voordelen zijn van raamdecoratie.

Raamdecoratie kopen

Raamdecoratie, ook wel raambekleding genoemd, is niets meer dan de stijlvolle en functionele producten die je voor het raam plaatst waaronder jaloezieën, vouwgordijnen, rolgordijnen, duo rolgordijnen, horren, plisségordijnen, shutters en lamellen. Elk van deze vormen van raambekleding is van een eigen prijskaartje voorzien, maar je kunt uitgaan dat de prijzen voor raambekleding gemiddeld bij € 50 starten en op kunnen lopen tot wel € 900.

  1. Op de energiekosten besparen

Met raambekleding bespaar je flink op de energiekosten. Warmte gaat normaliter ongewenst via de ramen naar buiten waardoor je meer en harder moet stoken om de ruimte lekker op temperatuur te houden. Door raamdecoratie blijft de warmte langer binnenshuis waardoor de energiekosten uiteindelijk ook zullen dalen. Tijdens de warme zomermaanden ga je dankzij raambekleding minder aan stroomkosten betalen aangezien je de airco niet vaak aan hoeft te doen om je woning koel te krijgen.

  1. Een verduisterend effect creëren 

Creëer een verduisterend effect door raambekleding te plaatsen in de ruimtes die je donker wilt houden zoals de slaapkamer. Een donkere slaapkamer zorgt immers voor een optimale nachtrust. Ook in de woonkamer kan het creëren van een verduisterend effect zorgen voor een knusse en warme sfeer in huis.

  1. Veiligheid en privacy door raamdecoratie 

Raamdecoratie zorg voor een bepaalde mate van veiligheid en privacy in huis. Pottenkijkers, voorbijgangers en buren kunnen niet ongevraagd binnen kijken. Ook dieven kunnen niet zien of je thuis bent en wat je allemaal in huis hebt. Raambekleding is dan ook vooral handig als je grote of brede ramen hebt en de privacy in huis wilt waarborgen. Je kunt zorgen voor voldoende privacy zonder dat je zicht wordt belemmerd en zonder dat de lichtinval beperkt wordt. 

  1. Zorgen voor een optimale temperatuurregulatie

Plaats je raambekleding, dan zal het licht van de zon op dergelijke manier worden tegengehouden waardoor de temperatuur binnenshuis nooit té hoog op kan lopen. Tijdens de warmere maanden in de zomer kan raambekleding dan ook een praktische en stijlvolle oplossing zijn voor verkoeling in huis, maar ook tijdens de koudere wintermaanden zorgt goede raambekleding voor een isolerend effect.

  1. Sfeer en stijl in de ruimte

Decoreer je de ramen, dan kan de juiste raamdecoratie de ideale sfeer in de ruimte met zich meebrengen. Zorg voor de aanschaf van raambekleding die past bij je interieurstijl zodat je zeker weet dat de bekleding nauw bij het geheel aansluit als stijlvolle toevoeging in huis. Vanwege het uitgebreid aanbod aan soorten raambekleding, vormen, kleuren en materialen kan je voor elke stijl wel een passende optie vinden.

Raambekleding kopen bij HEWO

  1. Raambekleding is niet duur

Het kopen van raamdecoratie hoeft geen fortuin te kosten en je kunt vaak op de arbeidskosten besparen aangezien je de meeste vormen van raambekleding zelf kunt plaatsen.